Smash Finland
28.06.2017 20:34 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset:
 
   Etusivu   Ohjeet Haku Kalenteri Kirjaudu Rekisteröidy  
Sivuja: [1] 2 3 ... 7   Siirry alas
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Suomalainen Pro Smash kautta aikain - Players  (Luettu 13920 kertaa)
bËst
Kermatiikeri
Melee Moderaattori
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 2252


Sveitsi on hieno maa


Profiili
« : 29.05.2010 00:43 »

Aloitin tässä aika pitkä aika sitten kirjoittamaan eräänlaista kokoelmaa suomalaisista smashaajista. Unohdin työn varmaan puoleksi vuodeksi arkistojeni uumeniin, kunnes taas kaikki mahtavat muistelot palasivat mieleeni ja iski suuri halu jatkaa tämän pienimuotoisen tietopaketin kirjoittamista.

Eli tosiaan: Ite kun olen tässä seikkailut Suomalaisen Smashscenen mukana mielestäni jo aivan saakelin kauan, ja matkan varrella on tullut nähtyä ja koettua kaikenlaista, niin peliin liittyviä tilanteita, kuin paljon kulisseissakin tapahtuvaa meininkiä. Sen lisäksi olen vielä kuullut paljon asioita, ja voisin kuvitella olevani riittävän hyvin perillä asioista että pystyin julkaisemaan tämän tekemäni kirjoitelman.

Erittäin paljon muistoja kunnioittavana ihmisenä, rupesin verestämään muistojani ja halusin luoda jonkinmoisen ytimekkään kertomukset siitä, millaisia pelaajia Suomen smash scene on vuosien varrella kuulunut, ja mikä on olllut heidän panoksensa tähän meille kaikille rakkaaseen harrastukseen. Keskityin kerronnassani nimenomaan peliillisiin meriitteihin, saavutuksiin, kehitykseen ja vaikutukseen Suomen smashissa, puuttumatta yhtään sen enempää henkilökohtaisiin asiohin.

Se, mitä seuraava teksti sisältää, käsittää lyhykäisyydessään tehokkaan pelaajakatsauksen, ja vastaa ainakin jollakin asteella kysymykseen: Kuka kukin on? Olen kirjoittanut koko tekstin mahdollisimman objektiivisesta näkökulmasta, ja puhun itsestänikin kolmannessa persoonassa. Asiat joita olen tuonut esiin, ovat sellaisia jotka on tässä vuosien varrella tullut opittua, havaittua ja myös tilastollisiin tosiseikkoihin on puututtu. Tämä teksti sisältää valtaosan pelaajista, ja sanonkin nyt erittäin tärkeän seikan kaikille: Jos kohdallasi on jotakin, mikä ei pidä todellakaan paikkaansa, tai tuntuu muuten vaan puhtaalta väärn totuuden levittämiseltä niin sanokaa ihmeessä. Teksti on kokonaisuudessaan kuitenkin vain omien kokemusten ja tietämysten perusteelta rakennettu kuvaelma suomalasista pelaajista.


Koin myös tärkeäksi jakaa Suomalaiset smashaajat erilaisiin kategorioihin, joilla on tarkoitus kuvastaa pelaajien roolia suomalaisen smashi kehityksessä. Nämä kategoriat ovat:

Veteraanit: Suomalaisen smashin edellä kävijät, eli niin sanotut todelliset tekijät sen tosiasian taustalla, että Suomessa pelataan kilpailullista smashia.

Followerit: Ensimmäinen iso ryhmä taidokkaita pelaajia, jotka tekivät smashista selkeästi aktiivisen harrastuksen Suomessa

New Generation: Vaikea määritelmä, mutta tällä tarkoitan pelaajia, jotka ovat tulleet mukaan sceneen niin sanottuna uutena sukupolvena, ja ovat tarvittaessa valmiita pitämään Suomen smashscenen elinkelpoisena.

New Comerit: Kaikista uusimmat pelaajat, joiden kohdalla historiaa aletaan vasta odottaa kirjoitettavaksi

Tämä tarkoittaa tottakai sitä, että toisista on paljon enemmän historiaa kerrottavana kuin toisista. Pyydänkin että kukaan ei loukkaantuisi siitä, jos kohdalle on sattunut kommentteja vain parilla vaivaisella sanalla.


Tiedän, että teksti ei välttämättä kaikkia kiinnosta yhtään, mutta kun kerran tällaisen projektin aikoinani alootin ja halusin saattaa sen loppuun, niin haluan saattaa tiivistelmän myös muiden nähtäväksi. Itseäni ainakin kiinnostaa muistot, historia ja eri pelaajien niin sanottu pelillinen kehitys ja saavutukset tiivistettynä.


Mutta jo riittää lässytys: korostan vain vielä loppuun seuraavia asioita:

* Tiedot ovat niin objektiivisestä näkökulmasta katsottuja, kuin se yhden ihmisen tietojen mukaan vain on mahdollista
* Listattuna on pelkästään henkilön pelisuorituksiin ja scenen luomiseen keskittyvä yksittäinen historia.
* Infot pohjaavat tilastoihin, opittuihin ja koettuihin asioihin.
* Jos on jotakin, missä ei ole mitään perää tekstissä, niin ilmoittakaa ihmeessä. Jos saa pyytää niin ei mielellään niistä kaikista pienimmistä ja mitättömimmistä juonenkäänteistä tarvi avautua jos niissä on hienosäätöä.


Ja jotta aihe ei jää tällaisekseen, niin en pidä yhtään huonona ideana jos tässä topicissa haluaa jutella ja pohtia Scenen kehitystä ja vanhoja tilanteita mistä kaikki on saanut alkunsa.


Veteraanit
- Suomen smashkulttuurin edelläkävijät, joiden ansiosta smashi on Suomessa alati kasvamaan päin oleva harrastus -

WMK [RETIRED]

Location: Helsinki
Main: Samus
Secondaries: Sheik, Ganondorf

- Suomalaisen smashkulttuurin isä. WMK on yksi ja taatusti merkittävä tekijä siinä että Suomeen muodostui sellainen smashkulttuuri kuin se tänä päivänä on. WMK perehtyi peliin, vei sen syvyyttä eteenpäin, järjesti tapahtumia ja se mikä eniten erottaa WMK:n muista on perehtyminen muiden maiden smashkulttuuriin. WMK oli ensimmäinen Suomalainen smashaaja joka reissasi maailmalle, ammensi paljon tietoa metagamesta ja teki tuttavuutta suurien nimien kanssa ja eli muutenkin lähellä smashkulttuurin syntypistettä. Ja toi sitten kaiken tämän tiedon ja systeemin Suomen maaperälle. Pelillisesti WMK oli Euroopan parhaita Samus-pelaajia aikoinaan. WMK:lle oli tyypillistä laaja hahmoskaala ja peliominaisuuksiltaan WMK ei ole ikinä ollut tekninen taituri, mutta omaperäinen pelityyli teki hänestä aikoinaan yhden parhaista Suomalaisista smashaajista. Pelillisesti WMK:n suurimmat saavutukset ovat olleet todennäköisesti verrattuna hyvä pärjääminen ulkomailla sekä SST- turnauksen voitto Suomessa. Tuolloin Finaalissa kaatui MasterTK.

Mielenkiintoinen pikkufakta: Suomen merkittävin yksittäinen tekijä smashin syntyhistoriassa poistui scenestä kaikessa hiljaisuudessaan. Kaikki tieto saatettiin onnistuneesti eteenpäin, ja Scene sai uusia siipiä alleen. Tokko monikaan tän päivän smashareista edes tietää että suuri osa tästä on alunperin lähtöisin WMK:lta.

MasterTK

Location: Tampere
Main: Falco
Secondaries: Marth

- Toinen erittäin tärkeä nimi suomalaisessa smashkulttuurissa. Oli WMK:n aisapari smashin ilosanoman viemisessä eteenpäin. TK:n suurin vaikutus näkyykin pitkälti pelaajakunnan muodostumisessa. MasterTK on tuonut sceneen mukaan aivan saakelisti pelaajia, opettanut pelin mekaniikan nuorille sankareille ja oli aikoinaan merkittävin smashmiittien järjestäjä Suomessa. Pelillisesti TK:ssa on kaksi massasta poikkeavaa piirrettä: ensinnäkin kyseessä lienee Suomen paras smashari, joka ei ole ikinä voittanut isoa turnausta. Teamsseissa varsinkin Ijukan kanssa muodostettu Team HUPS oli dominoiva tiimi smashin syntyaikoina. Toisekseen: TK:n historia smashissa on pidempi kuin monella muulla, mutta hahmollisesti TK on ollut uskollinen yhdelle hahmolle (falco) ja parille vierailevalle tähdelle (Marth). Paha sanoa mikä on TK:n taito muista hahmoista, sillä turhan usein kaveri ei ole muihin hahmoihin koskenutkaan.

Mielenkiintoinen pikkufakta: Monessa pelissä Suomen paras, tai ainakin selkeää parhaimmistoa, mutta sydäntä lähellä olevasta Smashista puuttuu vielä se kirkkain kruunu.

VilNess
Location: Tampere
Main: Luigi
Secondaries: Doc.

- Suomen smashin ehdoton konkari. Kun Suomen smashscene alkoi niin sanotusti syntyä niin Vilness oli se pelaaja josta tuli Suomen ensimmäinen johtotähti, kun mitataan pärjäämisessä. On mainannut alusta asti hahmoja, joilla ei tänä päivänäkään ole mitenkään liikaa suosiota ja on osoittanut niiden kyvykkyyden korkean tason pelaamisessa. Luigi ja varsinkin aikoinaan loistanut Ness tekivät Vilun tunnetuksi, muun muassa sillä että kaveri oli mukana kehittämässä Nessin Yo-Yo Glitchiä. Tärkeä pelaaja ollut alusta asti, vienyt tahollaan smashkulttuuria eteenpäin ja saavuttanut muutaman turnausvoitonkin. Piti pienen tauon pelistä, ja eli jo pelko että kaveri on hylännyt meidät, mutta onneksi näin ei ollut. Vilu tuli takaisin ja palasi suoraan huipulle.

Mielenkiintoinen pikkufakta: on se, että Vilnessin menestys Doubles gamingissä on jäänyt pitkälti ulkomaiden LT-turnausten varaan. Suomen maaperällä menestyminen tässä kategoriassa on jäänyt heikommaksi.

Ijuka [RETIRED ?]
Location: Nurmijärvi(?)
Main: Fox
Secondaries: Marth, Falco

- Ijuka on neljäs merkittävä Smashin edelläkävijä Suomessa. Ijuka toi mukaan paljon tietoa itse metagamesta ja saikin tittelin nimenomaan teknillisen kyvykkyyden ja pelillisen nippelitietouden hallitsemisesta. Ijuka osasi jo aikoinaan temppuja, joista harva saattoi silloin nähdä vain märkiä unia, tiesi millä prosenteilla saa ihmeitä aikaan ja tiedosti muutenkin pelin pikkuhienoudet A:sta Ö:hön. Tech skillit tekivät Ijukasta taitavan pelaajan, ja koska mind gametkaan eivät olleet ihan tuulesta temmattuja niin Ijukasta tuli yksi Suomen parhaista smashaajista. Oli pitkään PR:n ykkösenä ja oli selkeästi Suomen paras pelaaja. Mainasi paljon top tierin hahmoja, eli Foxia, falcoa ja Marthaa ja tulikin tunnetuksi nimenomaan dominoinnistaan Foxilla, niin tiimeissä kuin singleseissäkin. NLT1:ssä Ijukan pelillisen hallinnan Suomessa tuli haastamaan poika seinäjoelta joka kantoi nimeä bËst. Ijuka hävisi bËstille tämän depyyttiturnauksessa, ja myöhemmin bËst pysäytti Ijukan voittoputken Seinäjoen KKT1:sen finaalissa. Ijukan ja bËstin välillä olikin pitkän aikaa aika iso rivalry päällä, ja toinen oli vuoron perään toisen niskan päällä. Tästä seuraakin yksi erittäin mielenkiintoinen pikkufakta (Read below)

Mielenkiintoinen pikkufakta: Ijuka antoikin bËstille pelillisen luovutusvoiton RoS4 turnauksessa Ruotsissa, jossa bËstillä oli vielä mahdollisuus brackettiin, kun taas Ijuka itse oli mahdollisuutensa menettänyt.


Followerit

- Käsittää pelaajat, jotka seurasivat WMK:n, TK;n, Vilnessin ja Ijukan luomaa Auraa, muodostaen Suomeen ensimmäisen virallisen Smash Scenen. -

NHJ
Location: Oulu
Main: Sheik
Secondaries: Fox

- On pelannut smashia varmaan yhtä kauan kuin TK, mutta ilosanoman eteenpäin viemisen sijaan on keskittynyt pelkkään poraamiseen. Nipinä tunnettu pikkumies tuli tunnetuksi aikoinaan taidoistaan pelata joronakin tunnetulla Young Linkillä ylivertaisen tehokkaasti. On pelannut huipulla alusta asti, vaikka turnausmenestys onkin ollu äärimmäisen ailahtelevaa. Vaihtoi maininsa yleisen Suomalaisen pelitaidon kehittyessä Sheikkiin ja oli jälleen kyvykäs taistelemaan turnausvoitoista. Nipi on menestynyt Singles pelaaja (Turnaus voittoja tullut niin Y-Linkillä kuin Sheikilläkin, yhteensä 4kpl), muodostaa Suomen parhaan ja kaikkien aikojen dominoivan doublestiimin Pekin kanssa ja on vielä erittäin menestynyt LT-pelaajakin.

Mielenkiintoinen pikkufakta: Suomen monipuolisin turnausmenestyjä: Voittanut niin Singles, Doubles, LT-Singles ja LT-Teams turnauksenkin. Tiettävästi ainoa tähän pystynyt poraaja Suomen maalla.

Julle
Location: Kajaani
Main: Sheik
Secondaries: Marth, Doc, Pichu

- Kajaanin ylijumala Julle. Erittäin kuuluisa enemmänkin verbaliikastaan kuin smashitaidoistaan. Moni syyllistyykin usein aliarvioimaan Jullen kyvykkyyden yllättää muut tehokkaalla yksinkertaisuudellaan, jonka on todistanut toimivaksi. Toteuttaa yksinkertaista tehokkuuttaan hahmoilla, jotka soveltuvat siihen erinomaisesti: Sheikillä ja Marthalla. Myös Iron Fist Dr. Mario on Jullen vakiokalustoa. Paras saavutus tuloksellisesti Jullen Smash-historiassa on NLT:n viides sija. Julle on ehdottomasti yksi näkyvimmistä, ja taatusti kuuluvimmista pelaajista Suomen scenessä, jolla on tarvittaessa taito yllättää kenet vaan.

Mielenkiintoinen pikkufakta: Puskaradio kertoo, että Jullen, tai ainakin hänen paremman puolensa voi bongata tv-sarjasta Paska reissu.

Coco-Kun [RETIRED]
Location: Helsinki
Main: Peach
Secondaries: Samus, GW

- Suomen ensimmäinen, ja aikoinaan ehkä jopa paras Eurooppalainen Peach-pelaaja (joka hallitsi myös Samusin metagamen mainitsemisen arvoisesti) ja Samochanin hyvä kaveri. Teki jo aikoinaan Peachilla juttuja, joista harvalla oli mitään käsitystä ja kruunasi sen vielä tehokkaalla (ja onnekkaalla) peachin downB:n käytöllä. Coco ei voittanut yhtään turnausta urallaan, mutta taisteli pariin otteeseen finaalissa, ja lähes aina top5 sijoituksista. Pelätty vastustaja, ja hallitsi hahmon, jonka alkeet olivat helppoja, mutta jonka masterointi olikin sitten asia erikseen. Muoti vei nuoren Cocon mennessään, ja smashi jäi taka-alalle ja peachin metagamen elossapitäminen Suomessa Samon harteille.

Mielenkiintoinen pikkufakta: Tovi sitten Cocon saattoikin bongata helpommin Suomen Muodin huipulle - ohjelmasta kuin smashturnauksesta.

Neutroni [RETIRED]
Location: Espoo
Main: Marth
Secondaries: Falco

- Neutroni on esimerkki siitä, että kovalla harjoittelulla ja ahkeralla yrittämisellä voi saavuttaa paljon, smashissakin. Neutroni on ollut mukana smashscenessä sen alkuajoista lähtien, joskin silloin puhuttiin vain kaverista joka huitoo tikku martalla. Neutroni oli aikoinaan niin sanottu tusinapelaaja, mutta kuinka kävikään: Kaverista kehittyi Suomen paras smashaaja. Mainina pidetty Marth on kehittynyt kaverin käsissä uskomattomiin mittoihin, ja tänä päivänä voidaankin puhua yhdestä parhaista marthoista Euroopan maaperällä, ellei jopa parhaasta. kehityksestä pelissä kertoo paljon se, että jos ennenvanhaan Neutronin tuntomerkki oli marthalla toteutettu F-Smash Späm, niin tänä päivänä oikeaoppisempaa on puhua geelispeciaalista. Singleseissä murtautui pikkuhiljaa kohti huippua ja nyt on saavuttanut jo muutaman singles voitonkin ja ollut pari vuotta putkella top3 sijoilla turnauksissa. Paras saavutus lieneekin joko se ensimmäinen turnausvoitto, mutta myös Ruotsin SVAR10 -turnauksessa tammikuussa 2010 sekä erityisesti Englannissa SNY -turnauksessa elokuussa 2010 saavutetut  5. sijat ovat maininnan arvoisia. Myös Doublesissa kehitys on ollut parempaan päin.

Mielenkiintoisia pikkufaktoja: Neukun nimi on tänä päivänä jalostunut yhtä tehokkaasti kuin kaverin pelitaidot. Neutraldamagen nimen juuret ovat juurikin tuossa n00b vuosien pelityylissä. Hauskaa on myös se, että Neutroni on vasta hiljan aloittanut pelaamaan muillakin hahmoilla, ja aloittaakin aika läheltä huippua niilläkin.

Udikku
Location: Kankaanpää
Main: Falco
Secondaries: Marth, Fox

- Pitkän linjan Marth - falco pelaaja pienestä Kankaanpään pitäjästä. ollut paljon mukana scenessä ja on läpi vuosien pystynyt tarjoamaan haastetta kenelle tahansa joka vastaan tulee. Ei ole ikinä voittanut Singles turnausta, mutta on saavuttanut lukuisia 5. sijoja, parhaimmillaan jopa 6 putkella. Suurimpana kruununa ovat tällä hetkellä doublesmenestys MasterTK:n kanssa, mikä on poikinut useita 2. ja 3. sijoja. Mainitsemisen arvoista on myös Udikun menestyminen HRC:ssä. Aktiivi-HRC:ttäjänä toimiessaan saatettiin puhua suomen parhaasta pesäpalloilijasta.

Mielenkiintoinen pikkufakta: Udikku on ylivoimaisesti parhaiten pärjännyt pelaaja Suomessa, joka on lähtenyt turnauksiin niin sanotulta HRC-Pohjalta.

Lamperi
Location: Tampere
Main: Peach(?)
Secondaries: Random

- Aikoinaan sana 'Turnaus' = Lamperiton tilaisuus. Eli Lamperi ei ole ehkä ollut se aktiivisin turnauksissa ravaaja, pitkälti ristiinmenevien aikataulujen takia, mutta paikalla ollessaan on aina luomassa tunnelmaa useaan eri pelisessioon. Toimii vahvasti taustajoukoissa muun muassa IRCin kautta ja turnaukseen paikan päälle sattuessaan aktiivinen jokapaikan höylä. Pelillisesti Lamperilla on vahva harjoitustausta Udikun kanssa, vaikka menestys onkin jäänyt Udikun jalkoihin. Pelaaja, joka pelaa hyvällä fiiliksellä eikä tunne sanaa Maini. Bracket tason pelaaja ja kova vastustaja kenelle tahansa kokemattomammalle naamalle, ja välistä laittaa kokeneempiakin koville.

Mielenkiintoinen pikkufakta: Lamperin on smashpelaajista ainoa, jolla on jo kotona kasvamassa tulevaisuuden smash sukupolvea. (vuonna 2012, Lamperi ei ole enää ainoa, mutta tietäävästi hänen jatko sukupolvensa sisältää jo usemmankin manttelinperijän)

bËst
Location: Seinäjoki
Main: Ice Climbers
Secondaries: Samus, Sheik, Peach, Fox

- Ice Climber metagamen edelläkävijä Suomessa, suoraan Seinäjoen syövereistä. bËst teki depyyttinsä Kajaanin NLT:ssä 2006 ja yksi suurimpia saavutuksia olikin silloisen ennakkosuosikin Ijukan pudottaminen turnauksesta, mikä poiki kolmannen sijan depyyttiturnauksessa ja tunnin Doubles finaalimaratoni Überin kanssa päättyi 2. sijaan TK:ta ja Ijukaa vastaan. Kyseistä maratoonia sävytti repeatilla taustalla soinut Tuhannen markan seteli. Pelillisesti bËst on voittanut yhden Singles turnauksen ja 3. Doubles turnausta Überin kanssa. Vaikka bËst mielletään selkeästi Ice Climber Mainiksi, niin vähintään yhtä mainitsemisen arvoista on se, että bËstin hahmorosteri on erittäin laaja, ja parhaimmillaan yhdessä turnauksessa on tullut käytettyä peräti 18. eri hahmoa. bËst kykenee haastamaan valtaosan Suomen smashareista hahmolla kuin hahmolla. Teknillisesti bËstin taidot ovat kaukana Suomen kärkitasosta, mutta showoff trickejä hän on harrastanut aina.

Mielenkiintoisia pikku faktoja: bËst on sijoittunut Suomen sisäisissä turnauksissa (depyytistä tähän päivään asti) kahta kertaa lukuunottamatta aina top5:een. (kaksi kertaa 7.) bËst on myös alusta asti tunnustautunut enemmän Doubles-pelaajaksi kuin Singles pelaajaksi.

zÄp
Location: Rovaniemi
Main: Zelda
Secondaries: Kirby, Samus

- Seinäjoen Low tier huora, sanan varsinaisessa merkityksessä. On raivannut tiensä aina Brackettiin turnauksissa, voittanut suuria nimiä eikä varmana ole kenellekkään mieluinen vastustaja turnauksessa. Zelda ja Kirby mainina maailmalle lähtenyt Sjokinen on saavuttanut bËstin kanssa kaksi kertaa Doublesin 3:n sijan ja Singeleissäkin zÄp on pystynyt saavuttamaan parhaimmillaan  7. sijan. zÄpin menestyksen salaisuus piilee jossain ihan muussa kuin tech skillissä, zÄpiä kun voi helposti pitää yhtenä heikoimmista tech skill pelaajista, mutta sitä kompensoi tehokkaasta zÄpin ajatustyö,omaperäiset (suorastaan abdsurdit) soveltamiset ja oman maininsa hallitseminen.

Mielenkiintoinen pikkufakta: Ainoa Lowtieriä mainaava pelaaja Suomen PR:ssä ikuisuuksiin, oikeastaan... ainoa BOTTOMtieriä mainaava pelaaja Suomen PR:ssä sitten Vilnessin Ness aikakauden.

Über
Location: Jyväskylä
Main: Ganondorf
Secondaries: Doc, Falco

- Seinäjoen koplan kiintiöreiska. Niittänyt menestystä myös Doc - pelaajana ja seinäjoelle tyypillisesti omaa taidon käyttää useaa hahmoa kilpailukykyisesti. Ollut bËstin aisapari doublesgamingissä aivan pelin alusta asti ja ollutkin äärimmäisen tärkeä lenkki yhdessä Suomen parhaista tiimeistä. Suurin menestys onkin nimenomaan doublesgamingista ja siitä tuloksena on 3. Doubles voittoa. Singleseissä Überia kiusaavat äärimmäiset kisapaineet, jotka kostautuvat usein virheinä joita muulloin harvoin näkee, ja tämä on osasyynä välistä aika ailahtelevaan singlesmenestykseen. Paras saavutus Singles gamingissa on 5. sija, ja LT-singlesissä kaksi kertaa 2. sijalla.

Mielenkiintoinen pikkufakta: Überin yksi maini on Donkey Kong ja hän hallitsee tämän metagamen poikkeuksellisen lahjakkaasti, varsinkin Suomen tasolla. Mutta kertaakaan Über ei ole käyttänyt DK:ta turnauksessa.

KVF [RETIRED]
Location: Vihti
Main: Fox
Secondaries: Falco, Yoshi

- Vanhan liiton spaceanimal pelaaja ja taatusti miehekkäin persoona mitä Suomen smashissa on ikinä ollut. Pelasi aikoinaan huipulla ja kaverille povattiinkin hyvää menestystä. Oli parhaimmillaan Suomen top5 pelaaja, ja oli kykenevä voittamaan silloiset Suomen smashin suurimmat nimet. Muodosti Jullen kanssa tiimin Aziz ja n00b, mikä oli monen mielestä yllättävänkin vahva tiimi. Tuloksena muutama saavutettu 4. ja 5. sija. Singles rintamalla KVF:n parhaimmaksi saavutukseksi jäi 5. sija. Kiireinen elämänasenne, joka sisälsi koulua, töitä ja Pasilan ojiin eksymistä ajoikin KVF:n sivuun Scenestä, vaikka ikinä ei suoraan ole sanonut lopettaneensa smashin pelaamista.

Mielenkiintoinen pikkufakta: Pelasi aktiivisesti myös Yoshilla ja pärjäsikin tällä parhaimmillaan kiitettävän arvoisesti, toisinaan käytti sitä jopa singleseissä counter pickinä.

peki
Location: Oulu
Main: Fox
Secondaries: Falco, Marth, C. Falcon

- Depytoitti aikoinaan NLT:ssä Kajaanissa. Tuolloin peki oli vielä nimenä vieras ja taidoiltaan pahainen oppipoika. Silloisen turnauksen ohessa tapahtunut usean tunnin fox-ditto poraaminen Udikun kanssa alkoi tosin tuottaa hedelmää ja puolessa vuodessa Pekistä kehittyikin pelaaja, joka osoitti että huipulle noustaan Ensimmäinen mainittava sijoitus olikin KKT 1:sen 3. sija. Aluksi scenessä lensi Pekin yllä titteliä "mini-ijuka" jonkun aikaa, pohjautuen juuri tekniseen osaamiseen ja Foxin mainaamiseen. Titteli kuitenkin katosi nopeaa ja Pekistä tuli paljon muutakin kuin pelkkä "mini-ijuka". Tänä päivänä puhutaan yhdestä Suomen kaikkien aikojen parhaasta smashaajasta, joka omaa laajan metagamellisen tietämyksen, lähestulkoon täydellisen tekniikan ja loistavan pelisilmän. peki nousi huipulle ja oli yhteen väliin erittäin dominoiva voima Suomen smashissa ja saavutti 4 voittoa 5:ssä perättäisessä turnauksessa. Ollut aina vahva Doublespelaaja, ja muodostaa tänä päivänä kiistatta parhaan tiimin Suomessa Nipin kanssa. Doublesvoittojen putki onkin venynyt jo 6:een perättäiseen voittoon.

Mielenkiintoinen pikkufakta: peki saavutti huipun alle kahden vuoden pelikokemuksen jälkeen. Vertailukohtana sanottakoot, että lähes kaikki muut konkarit ovat pelanneet peliä lähestulkoon sen julkaisusta lähtien, eli lähemmäs 8 vuotta.

Samochan
Location: Oulu
Main: Peach
Secondaries: -

- Cocon varjossa pitkään elänyt peach mainaaja, jonka erikoisin piirre piilee sukupuolessa: Naispuoliset pelaajat kun ovat aika iso vähemmistö tässä lajissa. Samo tosiaan oli taidoiltaan useita vuosia Cocon varjossa, ja Cocoa pidettiin aina paljon parempana peach pelaajana. Ajat kuitenkin muuttuvat ja Samon omistautuminen pelille on tuottanut tulosta. Samon saavutuksiin kuuluu 3 Doubles voittoa (2x Ijukan kanssa ja kerran Nipin kanssa), ja Singleseissä Samo on pariin otteeseen saavuttanut 2. sijan. Yhtään Singlesturnaus voittoa ei ole vielä tähän päivään mennessä siunaantunut. Samon menestys on saanut kovasti kritiikkiä muun muassa hyvän tuurin perusteella, sillä usein Samo on välttynyt kohtaamasta kaikista pahimpia vastustajiaan turnauksessa ja antanut näiden pelata toisensa ulos. Puheet on puheita ja jossittelut jossitteluja, Samo on kuitenkin erittäin kovalla työllä osoittanut että pärjääminen vaatii paljon muutakin kuin hyvää tuuria.  

Mielenkiintoisia pikkufaktoja: Samo on kenties kaikkien aikojen paras Eurooppalainen naispuolinen smashaaja. Mainittavaa on myös se, että Samo ja bËsti ovat kohdanneet vuosien varrella Singles-turnauksissa useita kertoja, ja Samo on voittanut setit AINA.

PeliQ
Location: Tampere
Main: Fox
Secondaries: GW, Falco

- Koko kansan suosikki PeliQ tuli sceneen mukaan Rautanyrkissä vuonna 2007, ja siitä hetkestä lähtien Suomen Smashi sai seuraansa yhden taatusti mieleenpainuvimmista kavereista, mitä on koskaan nähty tai kuultu. Tämä positiivisuuden ruumiillistuma oli rautanyrkin aikaan vielä vain poraaja muiden joukossa, ilman suurempia skillssejä, mutta parin kuukauden hiljaiselon jälkeen kaveri nosti päätään ja tuli todistamaan että harjoittelu kantaa hedelmää. PeliQ:n teknillinen ja pelillinen taito oli kehittynyt huimasti ja kaverin taidoista (varsinkin falcosta) kasvoi varsin varteenotettava haastaja pelissä. Qtion kiroukseksi on kuitenkin muodostunut suhteellisen usein orvahtava pelityyli, mikä sisältää turhan paljon itsareita ja sanalla sanoen heikkoja DI-elämyksiä. Taidollisesti kyseessä on kuitenkin pelaaja, joka oikean fiiliksen sattuessa kohdalle on kykenevä ajelemaan kenet tahansa kylmäksi. qtio on muodostanut Laatikon kanssa erittäin toimivan kubistisen Doubles tiimin ja menestys ollut vähintäänkin mainitsemisen arvoista. Singlesrintamalla Qtion herkät hetket usein pilaavat brackettiin pääsyn ja hyvien sijoitusten tavoittelun, mutta mestaruuksia Qtiolla on silti jo 4kpl, kaikki epävirallisesta kurasarjasta.

Mielenkiintoisia pikkufaktoja: On jäänyt Suomessa useita kertoja ensimmäiseksi pelaajaksi joka jää bracketin ulkopuolelle: Ironista on, että ensimmäisen kerran ikinä smashturnauksessa qtio pääsi brackettiin Ruotsin SVAR - turnauksessa tammikuussa 2010. Tuskin tarvitsee sanoa, että Ruotsin taitotaso mielletään Suomeen verrattuna paljon vaativammaksi. Toinen hauska nippelitieto on, että depyyttimatsissaan RN7:ssa TK.ta vastaan creweissä, qtio sai ensimmäisellä lifellään tehtyä foxilla TK:hon vain yhden prosentin, ja teki tämän phantom Laserilla.

Uchi [RETIRED]
Location: Helsinki
Main: Sheik
Secondaries: - (?)

- Neutronin pelikaverina tutuksi tullut, Suomen alkuperäisiä sheikmaineja ikinä. Ollut tärkeä tekijä neutronin kasvussa huipulle, toimiessaan useita vuosia Neutronin päätoimisena treenikaverina. Suorituksiltaan Uchi oli takuuvarma suorituja, mutta taitotaso ei ikinä yltänyt kamppailemaan palkintosijoista, vaan usein matka tyssäsi bracketin alkuvaiheessa. Uchin paras sijoitus on 7. Neutronin ja Uchin tiimi, Somali, on yksi vanhoja alkuperäisiä Suomen doublestiimejä joka pelasi yhteen enemmän tai vähemmän hyvin, vähän tuulen suunnasta riippuen. Maata mullistavia saavutuksia tiimi ei saavuttanut sillä 5. sija jäi tiimin parhaaksi tulokseksi doublesissa.

Mielenkiintoinen pikkufakta: Voitti vuonna 2005 Digiexpossa järjestetyn melee-turnauksen. Kyseessä oli free4All meininkinen turnausmuoto, time matchilla ja kaikilla stageilla. Samaisessa turnauksessa oli mukana ainakin: WMK, MasterTK, Julle, Nipi, bËst, Über, Samochan ja Coco.

Pallokissa
Location: Kajaani
Main: Sheik
Secondaries: Samus

- Pallokissa on kanssa ollut tietoinen smashista niin kauan kun Kajaanin karpaasit ovat sitä pelanneet. harjoitusmetodiikka ei ehkä ole ikinä yltänyt samoihin intesiteetteihin kuin muilla, ja kaveri olikin sivussa scenestä pari vuotta. Come back kuitenkin tapahtui ja PK kykenikin kylmiltään ravaamaan itselleen tietä kohti brackettiä. Aloitti pelaamisen Samuksella, mutta tänä päivinä huitoo enimmäkseen sheikillä

Mielenkiintoinen pikkufakta:Puskaradio kertoo, että myös Pallokissan, tai ainakin hänen paremman puolensa voi bongata tv-sarjasta Paska reissu.

Mats
Location: Jyväskylä
Main: Sheik
Secondaries: Random

- Mats ei kuulunut aikoinaan siihen ihan alkuperäiseen Sjoen meleejengiin ja taitotasossa näkyykin se, että 6 vuotta harjoittelua Hyrulessa on jäänyt välistä. Mats on taidoiltaan kuitenkin pelaaja, joka omalla tasollaan muodostaa taatusti haasteen kenelle tahansa. Mats onkin kerännyt ainakin sjoen porukan keskellä erittäin paljon mainetta loistavana kannustajana ja hyvänä yhteishengen tuojana. Mats on parhaimmillaan kamppailut vahvoja kamppailuja bracketpaikoista. Sheikmainina tunnettu pelaaja pitää yllä sjoen perinnettä näyttää että kaikilla hahmoilla voi pärjätä kun vain osaa soveltaa.

Mielenkiintoinen pikkufakta: Mats on ruumiillistuma siitä ihmismallista, mitä varmana jokainen smashari edustaa: tulee turnauksiin ihan muun kuin pelkän smashin takia. Mainitsemisen arvoista on myös se, että Mats on taitotasoonsa nähden erittäin kyvykäs Doublespelaaja.


NEW GENERATION

- Smashaajat, jotka muodostavat niin sanotun uuden sukupolven. Ei ole ollut mukana Suomen smashin synnyssä, mutta ovat tänä päivänä tärkeä lenkki pelillistä kehitystä ja scenen kasvatusta.

Laatikko
Location: Helsinki
Main: Ganondorf
Secondaries: Link, C.Falcon

- Suomen smashin puoltaja ja nousevista tähdistä kirkkain. Lähinnä sillä periaatteella että on ottanut paljon vastuuta smashaktiviteettien järjestämisessä ja on melkein ainoa Meleenpelaaja, jolla on riittänyt intoa opetella huippupelaajaksi myös Brawlissa. Varsinkin brawlin kohdalla, Laatikon merkitys Suomen scenessä on kiistattoman tärkeä. Pelillisesti Laatikon taso meleessä on ollut vuoden ajan erittäin nousujohteinen. Maini on kiertänyt Linkin ja Sheikin kautta Muikkuun, ja se on poikinut erittäin hyvää menestystä turnauksissa. Singleseissä palkintosijoista ei ole vielä päästy nauttimaan, mutta muutamaan otteeseen saavutettu 5. sija ei ole ollenkaan huono saldo. On todistanut pystyvänsä haastamaan Suomen parhaimmistoa matseissa saamalla turnauksessa matsivoittoja mm: Pekiltä, samolta ja bËstiltä, ja lieneekin vain ajan kysymys, koska on Lootan vuoro nostaa voittajan maljaa. Doublesissa loota on löytänyt sielunveljensä ja yhteistyö Qtion kanssa on toiminut. LT:ssä Laatikko on Linkillään erittäin varteenotettava jopa taistelemaan Suomen parhaan LT-pelaajan tittelistä. Peliin syventymisen intesiteetistä kertoo muun muassa se, että karvaat tappiot ovat aikoinaan antaneet lootan ohjaimille siivet. Suurin haaste Lootalle onkin hän itse. Taito ja henkinen mentaliteetti eivät ole kulkeneet meleessä käsi kädessä, mutta on varmaa että koko Suomi haluaa nähdä sen laatikon, joka osoittaa kilpailuhenkeä ja valistaa parhaat voimansa valloilleen, joko sitten Reiskan tai Muikun muodossa.
 
Mayhem
Location: Tampere
Main: Fox(?)
Secondaries: Marth, Falco

- Taitotasoltaan selkeitä lähitulevaisuuden ennakkosuosikkeja. Haastaa Suomen parhaimmistoa päivä päivältä tehokkaammin, turvaten hahmoissa usein Marthaan, Foxiin ja Falcoon. Aloitti MasterTK:n oppipoikana, ja on sen jälkeen syventyny pelin saloihin erittäin tiiviisti: aina kun vain on saanut cuben ja meleen käsiinsä. Menestys on tullut pykälittäin ja on todistanut että kykenee voittamaan kenet tahansa. Voittajan maljaa ei ole vielä päässyt singlesien puolella nostelemaan, mutta kaiken mennessä kohdilleen tämä todellakin on vain ajan kysymys. On viimeisen vuoden aikana hionut tech skillinsä Suomen aatelistoon ja kehittynyt yleisimmissä match upeissa murhaavan tehokkaaksi. Pienemmät miitit ovat poikineet paljon menestystä ja Mayhem jos joku on valmis taistelemaan turnausvoitosta viimeiseen kettuun asti.

Paju
Location: Lempäälä
Main: Peach
Secondaries: Falco

- Lempäälästä kotoisin oleva, Suomen smashin ikäjakaumassä juniorin asemassa vielä oleva Paju vaihtoi maininsa Falcosta Peachiin ja koki samalla totaalisen muutoksen itse. Siinä missä Paju otti runtua falcollaan uransa alussa, niin tänä päivänä jakaa sitä samaa runtua kaikille vastaantuleville. Menestys ja Armadan ohjenuoran tunnollinen seuraaminen ovat kulkeneet rintarinnan.Pajun harjoittelu ja motivaatio toivat hänelle kesäkuussa 2012 ensimmäisen turnausvoittonsa ja samalla tittelin Suomen PR 1:senä. Haastajia on paljon, jotka kaikki haluavat syöstä Pajun paikaltaan, joten varaa lepsuille ei ole. Paju löysi myös yhteisen sävelen Naminamin kanssa, ja näin muodostuikin nousevien tähtien yhteinen doublestiimi, joka on Suomen tasolla tänä päivänä erittäin kuumaa valuuttaa. Paras sijoitus tähän mennessä on ollut sillä saralla 2. Erityismainintana Smashers Reunionissa vuoden 2012 heinäkuussa saavutettu Doublesien 5 sija Naminamin kanssa.

RTpmwe
Location: Tampere
Main: Fox
Secondaries: Falco, Marth

- Aloitti HRC:llä ja pysyi piilossa Kuusamon synkissä metsissä, kunnes eräänä kauniina päivänä marssi ulos luolastaan ja sanoi "mä tahon porata". Ja näin tapahtui. RT on yksi aktiivisimmista scenen edistäjistä tällä hetkellä, ja kehittää itseään pelillisesti koko ajan parempaan päin. Muutto Tampereen hämäräkujille ja Foxin nostaminen main-hahmoksi antoi mahdollisuuden tehokkaampaan treenaamiseen ja onnistuikin saavuttamaan sijan 13. PR:ssä (maaliskuu -11)

NamiNami
Location: Kouvola
Main: Falco
Secondaries: Fox

- Kouvolan herkkupoika ja nannan ja kanakonpojen jakelija, jonka tavoitteet Suomen smashissa ovat korkealla. Kehitys on ollut huimaa, ja tänä päivänä taistelu jopa turnauksen voitosta on täysin realistinen. Suurimman haasteen naminamille tarjoaakin match upit, jotka usein tuppaavat estämään hänen pääsemisensä palkintosijoille. Asiaa vaikeuttaa myös falcoon täysin pohjaava hahmokaarti. Naminami on kuitenkin valmis todistamaan, että vaikeudet on tehty voitettavaksi. Muodostaa Pajun kanssa myös yhden tämän hetken potentiaalisimmista doublestiimeistä. NamiNami toimii myös tehokkaasti videoeditoinnin saralla. Namin jälki kirjaimellisesti näkyy joka turnauksessa missä on käynyt. Erikoismainintana paras yksittäinen suomalaisen pelaajan tekemä overall-suoritus (doubles + Singles) ulkomailla Smashers Reunionissa 2012, ollen Doublesissa 5 ja Singleseissä 9.

Salevits
Location: Kerava
Main: Sheik
Secondaries: Samus

- Erittäin varteenotettava Sheik maini Keravalta, jonka tähän mennessä parhaat saavutukset ovat PR:n 7 sija (heinäkuu -12) Sale on viimeisimpien tietojensa mukaan panostanut kaikkensa sheikkiin ja harjoittelu onkin nostanut Salen erittäin potentiaaliseksi ehdokkaaksi Suomen parhaan Sheikin tittelistä. Ihan vain silläkin perusteella, että on samalla varmaan ainoa Suomalainen joka pelaa pelkkää Sheikkiä.

Jaxi
Location: Espoo
Main: Jigglypuff
Secondaries: IC

- Jigglypuff maini kauhajoelta. Tavaramerkkinä on erittäin varovainen ja kärsivällinen pelityyli. Jaxin taidot ovat niin ikään kasvaneet huimasti lyhyen ajan sisällä, ja persoonallinen pelityyli on tehnyt Jaxista turnausten vakiosuosiutujan. Sijoituksista paras oli Wormiin kanssa doublesissa saavutettu 4. sija, mutta todennäköistä on, että Jaxi tulee taistelemaan vähintään samoista sijoituksista myös singlesissä joku kaunis päivä.

Phail3d
Location: Oulu
Main: Fox
Secondaries: Falco

- Oulusta kotoisin oleva spaceanimal playeri, joka kuuluu taitotasoltaan kategoriaan "varteenotettavat haastajat". Phailin pelättiin jo lopettaneen smashin, mutta kaveri teki comebackin ja suoraan sanottuna back in bisnis. Taito ei ollut kadonnut mihinkään, mutta muiden kehittymiseen nähden petrattavaakin on. Joka tapauksessa rennon rehellinen turnauspersoona.

Lanttu
Location: Jyväskylä
Main: Marth
Secondaries: Ganondorf

- Pelaaja, jonka kehitys vähintäänkin hidastui radikaalisti Jyväskylän smashscenen olemattomuuteen. Ylsi ensimmäisessä turnauksessaan heti brackettiin kun innostui jakamaan reiskalla sorkkaa, ja onkin keskimäärin joka toisessa turnauksessaan ollut luotettavasti bracketissa asti. Antaa myös Jyväskylälle kaupunkina smasharvostusta pyrkimällä järjestämään siellä innokkaasti turnauksia. Nykyään Lanttu on enemmänkin henkinen fiiliksen nostaja turnauksissa kuin päätoiminen poraaja.

Heplo
Location: Oulu
Main: Falco
Secondaries: -

- RN7:n aikoihin,heplosta tiedettiin vain se, että kaveri pelaa falcolla. Ja tottahan tämä oli, mutta kaverin taidot olivat aika iso yllätys. Jos pekiä pidettiin jossain vaiheessa "mini-ijukana" niin tässä meillä oli tuore MasterTK:n manttelinperijä, ainaki mitä pelilliseen taitoon tuli. Heplo on ollut tasavahva turnaussuoriutuja koko turnaushistoriansa ajan ja yltää aina luotolla brackettiin asti. Heplon heikkoudeksi nousi pääasiassa heikko match up kokemus. Spaceanimal match uppeihin erikoistunut poraaja kyllä laittoi kenet tahansa koville niissä matseissa, mutta vähänkin vieraampi vastus koitui helposti kohtaloksi ja syyksi siihen miksi erittäin lahjakkaan pelaajan taidot eivät vielä tähän päivään mennessä ole kantaneet 9. sijaa korkemmalle.

Omega [RETIRED?]
Location: Lahti
Main: Fox
Secondaries: Marth

- Omega on Suomen nuorin aktiivinen smashari, mutta samalla myös kaikista varteenotettavin pelaaja, mitä tulee kehityskelpoisuuteen. Kehittynyt huimaa vauhtia teknilliseltä, ja pikkuhiljaa myös peliälylliseltä taidoltaan Suomen huipulle. Turnauksissa takuuvarma top10 suoriutuja, joka pystyy esittämään haasteen kenelle tahansa ja olemaan viimeiseen stockiin asti luottavainen voittomahdollisuuksiinsa. Marth, Fox, Falco ja Muikku ovat kaikki hyvälle pohjalle hiottuja hahmoja joista jokaisella on mahdollisuus kehittyä lajinsa parhaaksi. Omegan suurin heikkous on ollu heikko match up kokemus, joka sekin alkaa karista turnausten myötä. Omegan kehityskaari tällä hetkellä on aika iso mysteeri, sillä hän ei ole ollut smashtapahtumissa vuoteen, mikä on taatustivaikuttanut kehitykseen. Yleinen toive onkin, että Omega joku päivä ilmaantuisi vielä turnauksiin näyttämään lyhyessä ajassa tehokkaaksi hiotun tech skillinsä

Jabi [RETIRED?]
Location: Muhos
Main: IC
Secondaries: C.Falcon

- Suomen harvoja IC-pelaajia. Porasi, pärjäsi, piti tauon, tuli takaisin, poraa paremmin kuin aikoihin. Jabin kehityssuunta on ollut erittäin vahva viimeisen puolen vuoden aikana, ja jabin taidoista voikin huomata että tässä puhutaan tulevaisuuden parhaista nousevista tähdistä. Erikoismainintana vielä se, että jabi tekee sen alueella, missä bËstillä oli tähän päivään asti ollut yksinhaltijan oikeus. Jos Jabin kehityskaari jatkuu yhtä nousujohdanteisena, turnausvoiton saavuttaminen saattaa olla vain ajan kysymys.

saska
Location: Tampere
Main: C.Falcon
Secondaries: Falco

- SPM. Osaa muikun kikat kuin omat taskunsa, mutta jokin taidoissa vaatii vielä hiomista. On saanut turnauksessa yllätettyä muutamia niin sanottuja kovempia nimiä, mutta todellinen pärjääminen vaatii enemmän näitä yllätyksiä. Saskassa piilee muikkupelaamisen uusi sukuPOLVI.

Zlazher
Location: Järvenpää
Main: Doc
Secondaries: C.Falcon

- Rehellinen doc mainin Etelän suunnalta. Pelillisesti sijoitukset eivät ole vielä yltäneet terävimpään kärkeen, mutta bracketpaikasta kamppailu on zlazherille arkipäivää. Erittäin näkyvä tapaus varsinkin pelipaikan järjestelyissä tapahtuvissa ohjelmissa.

Lim3 [RETIRED]
Location: Helsinki
Main: C.Falcon
Secondaries: -

- Suomen ensimmäinen aito Muikku pelaaja. Todellakin kyseessä on ensimmäinen suomalainen smasheri jolla on ollut pokkaa pitää Muikkua Mainina tarkoituksena pelata sillä jokainen matsi. Lim3 on ehdottomasti yksi kaikista parhaimpia pelaajia tässä uudessa sukupolvessa, mutta Lim3;n kehitystä hidastaa ikävästi heikko turnauksiin osallistuminen, mikä tuskin johtuu kaverin omista intresseistä. Tämä johtanut siihen, että nykyään Lim3 on lähes kadonnut Suomen smashscenestä.


NEW COMERIT

- Pelaajat, jotka ovat hiljan tulleet mukaan sceneen, ja ovat valmiita haastamaan konkarit minä päivänä hyvänsä. Infoboxi tässä vaiheessa vielä tiivis sillä Historiakirjat odottavat vielä stooreja kerrottavaksi.

Hopo
Location: Tampere
Main: Luigi
Secondaries: Fox

- Tulevaisuuden mestarin paineita on ehditty kasaamaan Hopolle jo ahkerasti. Kehittynyt huimaa vauhtia paitsi kyvykkääksi Luigi pelaajaksi, niin vähintään myös mainitsemisen arvoiseksi Fox-pelaajaksi. Suurin meriitti toistaiseksi lyhyen uran aikana on pisteen vieminen Pekiltä Kellarismash 3:ssa

HippiEetu
Location: Muhos
Main: Pikachu
Secondaries: IC

- Pikachua mainaava, nimensä mukainen Hippi Muhoksen valtakunnasta. Hallitsee hahmonsa erittäin hyvin ja kokemuksen mukana tulee varmuudella muodostamaan uhan kenelle tahansa turnauksessa. Turnaustulokset eivät ole yltäneet vielä hipin itselleen asettamalle tasolle ja syy tähän on hämärän hasiksen peitossa. Erittäin tehokasta haastaja, eikä pelkästään erikoisen hahmovalintansa takia, jos vain muistaa pitää päänsä pelissä.

Jekkukissa
Location: Järvenpää
Main: Marth
Secondaries: -

- Suomen uuden sukupolven naispuolinen Marth -pelaaja. Erittäin aktiivinen turnauskävijä ja taattu väriläiskä kaikissa turnauksissa. Myös erittäin tärkeä smashin kehittäjä pääkaupunkiseudun suunnalta runsaan miittijärjestelyn takia.

Kalzu
Location: Espoo
Main: Marth
Secondaries: Falco

- Rising star, jonka turnaustulokset eivät ole ihan yltäneet sille tasolle mihin potentiaalia casuaalien perusteella riittää. Vaihtoi falcon marthiin ja tulos on ollut positiivinen. Menestymisen suurin este tähän mennessä lienee yleinen kokemuksen puute.

Eebrozgi
Location: Mikkeli
Main: Kirby
Secondaries: C.Falcon, Marth -

- Marth - Muikku pelaaja Mikkelistä. Ikimuistoisin hetki on Qtion voittaminen yhdessä setin matsissa mikä aiheutti sen että qtio ei päässyt brackettin ko. turnauksessa vaan joutui taistelemaan kurasarjan mestaruudesta.

Eboshi
Location: Tornio
Main: C.Falcon
Secondaries: Samus

- Samus - muikku - various pelaaja, jonka kannettavana on titteli nopeimmasta turnausvisiitistä. Ebo ilmoittautui aikoinaan NLT2 turnaukseen Kajaaniin ja kyllä hän paikalle saapuikin, kahdeksi tunniksi aikataulujen mennessä erikoisesti solmuun. tässä ajassa ehti pelaja kaksi Doubles turnauksen matsia ennen näyttävää paikalta poistumista. Loistaa muita kirkkaammin Ikarugan maailmassa.

Worm:
Location: Helsinki
Main: C.Falcon
Secondaries: Roy

- Yksi helsingin muikkupelaajista. Pelaa parhaimmillaan pelottavan hyvin ja on varmaan, että myös Wormin taidoilla voisi kirjoittaa ison historian sivun suomalaiseen smashkulttuuriin.

Wii-King
Location: Oulu
Main: Fox
Secondaries: Falco

- Fox-maini, joka tuli korvesta joulukuun 2009 Triweeklyyn ja jäi koukkuun. Yksi syy huonoon turnausmenestykseen saattaa olla kokemuksen ja muun kuin tech-skillin treenauksen puute, koska hän ei ole ikinä tavannut ketään smasheriä turnausten ulkopuolella. Wii-King on osallistunut kaikkiin isoihin turnauksiin sekä Triweeklyihin ensimmäisen porakokemuksensa jälkeen. Wikinki ei ehkä ole turnausten kovapuheisin kaveri, mutta sormista lähtee taitoa senkin edestä. Kenties läpimurto kilpailullisen smashin saralla on vain ajan kysymys. Sivuinfona mainittakoot, että techskilliä löytyy myös ohjaimen hallinnan saralla: koittakaapa seurata ku kaveri näpyttelee mario partyssa A-nappia sitä vaativissa minipeleissä.

-LzR-
Location: Helsinki
Main: Jigglypuff
Secondaries: -

- Tunnetumpi nimi Brawlin puolella, mutta näyttää toisinaan osaamistaan myös meleessä, jossa onkin kehittynyt Jigglypuffilla varteenotettavaksi haastajaksi, vaikka yleinen kokemus pelistä onkin vielä aika vähäinen. Erityisesti brawlin puolella esiintyy paljon edukseen miittien ja turnausten järjestämisissä.

Susi
Location: Tampere
Main: Luigi
Secondaries: -

-  Lienee tunnetumpi Brawlin pelaaja kuin meleen pelaaja. Kuitenkin tampereen piireissä ja allekirjoittaneen itsensä silmissä Susi on tuoreessa muistissa. On miiteissä onnistunut osoittamaan, että osaa pelata meleetä kohtuutasoa selkeästi korkeammalla ja osaa käyttää Luigiaan parhaimmillaan pelottavan hyvin. Jos susi innostuu pelaamaan meleetä isommissakin turnauksissa, niin potentiaalia pärjätä löytyy enemmän kuin pienestä Hervannasta konsanaan.

Skinutski
Location Espoo
Main: Doc
Secondaries: -

- Ei miellä itseään meleen pelaajaksi, mutta siitä huolimatta meleekin sujuu erittäin hyvin. Pelaa maininaan docia ja mainittakoot että hallitsee hahmon paremmin kuin kokemukseen nähden pitäisi.  Yleinen kokemus Skinutskilla onkin äärimmäinen vähäinen, joten allekirjoittanut itse ainakin palaisi halusta nähdä kuinka hyväksi pelaajaksi skinutski voisi kehittyä meleessä. Vertailukohtana kerrottakoot että Skinutski on Brawlissa Suomen ylivoimainen ykkönen ja allekirjoittanut itse vähintäänkin uskoo, että olisi menestyvä tekijä myös kansainvälisessä lawlissa.

Pege
Location: Oulu
Main: Fox
Secondaries: -

- Pegen kohdalla ei ehkä pitäisi niinkään puhua newcomerista, mutta taitojensa puolesta se on täysin osuva käsite. Pege on hiljan noussut aktiiviseksi mutta kantaa harteillaan taitoa jo pidemmän ajan takaa. Takuuvarma turnaus fox, jolta bracket paikkaa on joka turnauksessa vähintään lupa odottaa.

Hups
Location: Muhos
Main:Falco
Secondaries: Fox(?)

Hupsista ei paljon kuulla, mutta hyvä menestyminen Muhoksella ansaitsee erityismaininnan että kenties tästä Fox-pelaajasta voisi halutessaan tulla positiivinen yllättäjä Suomen smashille.

Darch
Location: Pello
Main: Marth
Secondaries: Fox

- Uusi aktiivikasvo smashissa, joka nauttii pelaamisesta, mutta myös meiningistä täydellä sydämellä. Pelaa pääasiassa toptierejä ja techskill onkin jo varsin kilpailukykyisellä tasolla. Erikoistunut kanssa recordaamiseen, mikä onkin erittäin tervetullut piirre Suomen smashissa. Darchilla on kaikki mahdollisuudet menestyä aktiivisella pelaamisellaan.

Riolufin
Location: Jämsä
Main: Ganondorf
Secondaries: -

-Tunnetaan paremmin nimellä Jaxi-Kaksi. Tuo piristää all around gamingin riemua turnauksiin ja positiivistä ilmettä persoonallaan. Luottaa reiskan mahtiin niin meleessä kuin brawlissakin ja ainakin innostuksen perusteella menestymiseen voisi olla kaikki mahdollisuudet, vaikka petrattavaakin joillakin osa-alueilla löytyy.

Ltax
Location: Espoo
Main: Fox
Secondaries: Falco

- Kokemusta meleestä oikeuttaisi Ltaxin lähemmäs "followers"-kategoriaa kuin "new comers", mutta turnaushikeä on kaverin kasvoille ruvennut kertymään kunnolla vasta lähiaikoina aktiivisuuden kasvettua. Heräsi taannoin koomasta antaen suomalaisille ansaitun autokyydin Ruotsin puolelle ja siitä eteenpäin onkin aktiivisuus compepelaamiseen kasvanut. Sitä pelin ainoaa oikeaa mätisäkkiä useita vuosia hakanneena omaa hyvän tech skillin ja täysin kehityskelpoisen pelityylin. Aktiivisuuden pysyessä sillä tasolla mihin on sen saanut nostetettua, omaa täydelliset mahdollisuudet kehittyä vastustajaksi, jota ei todellakaan kannata aliarvioida.

Vurkyzo
Location: Helsinki
Main: Fox
Secondaries: -

- Brawlin pohjalta meleeseen kosketuspintaa saanut erittäin lupaava fox-alkaja.

Cimo
Location: Tampere
Main: C.Falcon
Secondaries: Fox

- Suomen uusimpia polven hurmoksessa poraavia sankareita.

Novi
Location: Espoo
Main: Sheik
Secondaries: Jigglypuff

- Novin tituleeraaminen voisi olla myös New Generationissa, tekihän kaveri ensimmäisen esiintymisen jo taannoin KKT 1:ssa. Novin aktiivisuus ja kahden maan välillä hiottu skill on kuitenkin saanut tunnustusta vasta ihan viime vuosien aikana, joten Novin uusi inkarnaatio on todella positiivinen new comeri Suomes smash sceneen. Suomen tasolla täysin kilpailukykyinen Sheik pelaaja ja tiimipeli puffilla on todistetusti tuonut ainakin kerran doubles-voiton pienemmässä miitissä.

Grimmair
Location: Oulun lähettyvillä joku pitäjä(?)
Main: Samus
Secondaries: ?
- Poika pohjoisen on yksi uusimpia suomalaisia prosmashaajia. Todistanut olevansa erittäin kehityskelpoinen pelaaja ja taidot ovat vakuuttaneet Suomen parhaimmistoakin, vaikka treenausta huipulle nousua varten vielä tarvitaankin. Kertoo omaavansa Mario partyyn tarkoitetun voimakkaan äänen käytön, mutta foorumeilla elo on toisinaan aika hiljaista. Turnauksissa Grimmair tuo selkeästi oman panoksensa paikalla vallitsevaan ilmapiiriin.

Paljon tekstiä, mutta nyt on olemassa edes pienimuotoinen character bio suomalaisista smashaajista. Jos tällaisella tietopaketilla saa sceneä yhtään enemmän yhtenäisemmäksi tai muulla tavoin viriilimmäksi, niin tietopaketti on täyttänyt odotuksensa.

ja pahoittelu kaikille jotka eivät ole tässä tekstissä. Halutessaan voi kuka tahansa tottakai antaa oman player infosta omin sanoin kerrottuna niin täytän niitä sitten tähän.
« Viimeksi muokattu: 17.10.2012 22:42 kirjoittanut bËst » tallennettu

Ei mulla muuta
mhm | RT
Teiler Sweft

Poissa Poissa

Viestejä: 3699Profiili
« Vastaus #1 : 29.05.2010 01:05 »

Koko foorumin paras viesti ikinä. Helposti.
« Viimeksi muokattu: 29.05.2010 01:14 kirjoittanut RTpmwe » tallennettu

Ijuka: Tunnut olevan todella vittuuntunut kokoajan. Yritä chillaa vähän.


[16:02:14] Aleksanteri Karanka: oon toivoton rojekti
[16:02:22] Aleksanteri Karanka: täysin aivokuollu
[16:02:28] Tommi: Kerranki sasaklta tulee asiaa
Laatikko
A Warior
Brawl Moderaattori
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 1951


(´◔ ‿ゝ ◔`)


Profiili
« Vastaus #2 : 29.05.2010 01:06 »

Clap clap på dej, det var mycke liian hyvä viesti!
« Viimeksi muokattu: 29.05.2010 02:26 kirjoittanut Laatikko » tallennettu

mallu000

Poissa Poissa

Viestejä: 757Profiili
« Vastaus #3 : 29.05.2010 01:22 »

Tosi mielenkiintosta luettavaa ja hyvin kirjoitettu. Joku päivä Pellon smasherit lyövät itsensä läpi suoraan huipulle.  Näyttää kieltä
tallennettu

Promote what you love instead of bashing what you hate
Neutroni

Poissa Poissa

Viestejä: 122Profiili
« Vastaus #4 : 29.05.2010 01:23 »

Erinomainen kirjoitus bËstiltä kyllä, kiitokset tästä ^_^.
tallennettu
Novi
Vieras
« Vastaus #5 : 29.05.2010 01:44 »Koko foorumin paras viesti ikinä. Helposti.

^foorumin toiseksi paras viesti ikinä.
tallennettu
Laatikko
A Warior
Brawl Moderaattori
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 1951


(´◔ ‿ゝ ◔`)


Profiili
« Vastaus #6 : 29.05.2010 02:39 »

Mites muuten Ltaxin laita?
tallennettu

Zämi

Poissa Poissa

Viestejä: 341Profiili
« Vastaus #7 : 29.05.2010 07:44 »

Tää oli kyllä ihan mielenkiintoinen tietopaketti.
tallennettu
Lamperi
isukki

Poissa Poissa

Viestejä: 58Profiili
« Vastaus #8 : 29.05.2010 09:45 »

Mites muuten Ltaxin laita?
Tai Tumbi Cool
tallennettu

kuvaton allekirjoitus
-LzR-

Poissa Poissa

Viestejä: 874


Shit! Remember it!


Profiili
« Vastaus #9 : 29.05.2010 12:58 »

Minä olen new comer Hymyilee leveästi Aloiting kuukausi sitten meleen
tallennettu
Big Boss
Vieras
« Vastaus #10 : 29.05.2010 13:15 »


Uchi [RETIRED]
- Neutronin pelikaverina tutuksi tullut, Suomen alkuperäisiä sheikmaineja ikinä. Ollut tärkeä tekijä neutronin kasvussa huipulle, toimiessaan useita vuosia Neutronin päätoimisena treenikaverina. Suorituksiltaan Uchi oli takuuvarma suorituja, mutta taitotaso ei ikinä yltänyt kamppailemaan palkintosijoista, vaan usein matka tyssäsi bracketin alkuvaiheessa. Uchin paras sijoitus on 7. Neutronin ja Uchin tiimi, Somali, on yksi vanhoja alkuperäisiä Suomen doublestiimejä joka pelasi yhteen enemmän tai vähemmän hyvin, vähän tuulen suunnasta riippuen. Maata mullistavia saavutuksia tiimi ei saavuttanut sillä 5. sija jäi tiimin parhaaksi tulokseksi doublesissa.

Mielenkiintoinen pikkufakta: Uchin tavaramerkkinä toimi oranssi cube ohjain, jonka tämä möi kuutiolle hyvää onnea tuomaan.
Tähän kaveriin oon törmännyt jo kaksi kertaa. Ensimmäinen oli Reaktori nuorisopaikan tapahtumassa, jossa sain ekan kerran tavata ammattilaisen Melee pelaajan. Silloin mainasin vielä Samuksella. Toisen kerran tapasin tämän kaverin Digiexpossa, jolloin hän kertoili olevansa lopettaneen meleen pelailun. Silti hän osallistui vielä Brawl turnaukseen. Tämä oli mielestäni parhaita aikojani Digiexpossa, koska sijoidun kakkoseksi (ja jäi harmittamaankin kun en päässyt ykköseksi, koska pelasin hölmösti silloin), mutta Uchin kanssa (joka sijouttui kolmanneksi)  semfinaaleissa oli paras muisto koskaan Smash historiassani.

Pelattiin Wavebirdeilla, ratana Delfino Plaza, aikaraja oli kai 2 min, minun hahmoni oli Ike ja hänen Meta Knight. Peli oli jännittävin ja vaikein siihen pelatuista peleistä, ja se menikin tuurilla Sudden Deathille (onneksi, sillä Uchi oli jo tehnyt kovat prosentit Ikelleni ja oli vähällä joutua ulos radalta). Sitten kun Sudden Death alkoi, uskalloidun painamaan Iken counteria ja suureksi ilokseni se kannattikin! Uchi ryntäsi suoraan metan dash attackilla kimppuun ja hävisi välittömästi Iken kuolettavaan Counteriin. Riemuani ei voinut kuvata mikään kun kuulin Uchin manailevan itsekseen " Olisi pitänyt grabbia! >_<". Vaikka katkerana sijoiduin kakkoseksi, sain palkinnoksi hienon Wii laukun, sisällä GBA sp, 258-blockin muistikortin ja läjän pelejä.
« Viimeksi muokattu: 29.05.2010 13:32 kirjoittanut Big Boss » tallennettu
HippiEetu

Poissa Poissa

Viestejä: 910


Jos Hitler oisi Bob Marley! (?)


Profiili
« Vastaus #11 : 29.05.2010 15:18 »

Tätä oli kyl mukava lukea.
tallennettu

Banni tarkottaa bannia, kenttää joka on bannattu ei siinä setissä voida pelata
pepi
Foorumin ylläpitäjä
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 2224Profiili
« Vastaus #12 : 29.05.2010 15:23 »

erittäin viileä tarina, veli
tallennettu

fakn teiler sweft de onli theng wurht shaekin off is theh boageys on my teil
MasterTK
ilonpilaaja
Foorumin ylläpitäjä
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 1383Profiili
« Vastaus #13 : 29.05.2010 16:33 »

Aivan mulkun hyvä posti bestiltä. Ehkä paras koskaan. Huomasin pieniä asioita, joita voisi tarkentaa, mutta tuo on silti hyvä.
tallennettu
bËst
Kermatiikeri
Melee Moderaattori
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 2252


Sveitsi on hieno maa


Profiili
« Vastaus #14 : 29.05.2010 17:37 »

Kiitän vaivannäköni arvostamisesta Hymyilee.

Tuota oli ihan sikamukava kirjoittaa ku sai palailla varsinkin kokeneempien pelaajien kohdalla pelihistorian juurille asti.

Ja tiedän että listasta puuttuu monen monta pelaajaa, joiden historia odottaa kirjoittamistaan. En voinut mitenkään mennä vannomaan että kun tuon viime yönä 13h työpäivän jälkeen kirjoitin loppuun ennen siirtymistä uuteen 13h työpäivään, että olisin muistanut kaikki pelaajat vanhasta liitosta. Ltaxista ja Zämistä voisin tokikin laittaa pienimuotoisen pelaajainfon tuohon, mutta teistä monesta muusta, en tällä hetkellä valitettavasti tiedä kuin nimen. Historia kasvaa taatusti ajan edetessä.
tallennettu

Ei mulla muuta
Sivuja: [1] 2 3 ... 7   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Theme by m3talc0re.com  |  Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Validi XHTML 1.0! Validi CSS!