Smash Finland
26.06.2017 11:34 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset:
 
   Etusivu   Ohjeet Haku Kalenteri Kirjaudu Rekisteröidy  
Sivuja: [1] 2 3 ... 7   Siirry alas
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Suosikkipelisi?  (Luettu 10074 kertaa)
Laatikko
A Warior
Brawl Moderaattori
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 1951


(´◔ ‿ゝ ◔`)


Profiili
« : 28.01.2010 22:58 »

Tällaista topiccia tännekkin. Olisi mielenkiintoista kuulla teidänkin mielipiteitä kaikkien aikojen parhaista peleistä. Voit tehdä vaikkapa Top 10/5/whatever -listan, jossa listaat suosikkipelisi ja kerrot niistä tai yhden yksittäisenkin pelin pyhyydestä. Saa myös kertoa vaikkapa pelejä, jotka loistavat muuten ideansa, graafisen tyylin tai innovatiivisuutensa takia. Kaikki mainitsemisen arvoiset pelit, joista olet saanut iloa ja nautintoa pitkään tavalla tai toisella olisi mukava kuulla.

Muutin aiheen "Suosikkipelisi":ksi, joten nyt ei tarvitse vältämättä kaikkien aikojen parhaita pelejäsi mielestäsi listata vaan kaikkia, jotka ovat meinitsemisen arvoisia.

Oma listani on tässä alla. Huomautan tässä, että mielipiteeni listan järjestyksestä ja peleistä ylipäätänsä vaihtuu noin kahden minuutin välein, joten tässäkin on tämänhetkinen tuntemukseni.
___________________________________________________


10. Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back
Tämä oli yksi ensimmäisistä 3D tasoloikkapeleistäni, joka oli ehdoton suosikkipelini aikoinaan. Crashit ovat tasohyppelyä parhaimmillaan ja pelien käyttämät elementit, varsinkin erilaiset laatikoiden käyttötavat, ovat toimivia. Värikäs ja veikeä maailma ja huumori toivat peliin omanlaisen tunnelmansa, jonka takia pelin pariin jaksaa vieläkin palata. Pelissä on myös haastetta ja kaikkien jalokivien kerääminen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta niiden löytäminen on palkitsevaa syystä tai toisesta. Tärkein on kuitenkin tasosuunnittelu ja ohjauksen toimivuus kera haastavuuden ja salaisuuksien ratkaiseminen niin paketti on valmis. Tämä pelisarja kärsi saman kohtalon kuin Spyrot, josta olen hyvin suruissani.


9. The Legend of Zelda: Twilight Princess
Uskomaton uusi osa TLoZ-pelisarjaan, joka on tajunnanräjäyttäjä monella tasolla. Uusi graafinen tyyli ja pimeämpi tarina on tervetullut sarjaan ja tuo mukavaa vaihtelua. Ulkomaailma on avara ja täynnä hienoja paikkoja ja maailma tuntuu elävämmältä kuin ennnen. Temppelit ovat vähintään yhtä laadukkaita kuin ennenkin ja uusien itemien voimin puzzlet ovat uusia ja tuoreita tuoden raikkaan tuulahduksen pelisarjaan. Linkin ohjaaminen Wiin ohjaimilla toimii myös todella hyvin ja varsinkin jousipyssyllä ja vastaavilla ampuminen on nannaa. Hevosen käyttö on myös lisääntynyt ja hevosen selässä käydäänkin yhdet pelin unohtumattomimmista taistelukohtauksista läpi. Sulava ohjaus tehostaa peliä kauttaaltaan ja soveltavat hyvin uusien itemien käyttömahdollisuuksia.


8. Paper Mario: The Thousand Year Door
Tämä se vasta rautaa onkin. Ehdoton Mario RPG-pelien ykkönen, joka jaksaa viihdyttää ikuisuuksiin addiktoivat pelimekaniikan ansiosta. Niin simppeliä, mutta niin taktista ja suunnitelmallisuutta vaativa loistavalla Mario-meiningillä. Tarina on pimeämpi kuin ennen ja vetää mukanaan ratkaisemaan pelin suurinta arvoitusta eli The Thousand Year Doorin -mysteeriä. Taistelumekanismi on toimivaa kaikilla tasoilla ja on yksinkertaisesti todella hauskaa pelata. Liikkeissä on yleensä mukana jonkinlaisia napinhakkaus/pyörittelytestejä, jotka tekevät Paper Marion battle-systeemistä uniikin. Dialogit ovat kerta kaikkiaan hillittömän hyvin kirjoitettu ja huomaan itseni nauramassa niille usein, huumori kukkii joka puolella peliä. Pelin graafinen tyyli toimii myös pelin eduksi sympaattisten hahmojen ja hienon maailman ansiosta. Sillä saa aikaan myös hienoja ennennäkemättömiä puzzleja ja elementtejä peliin. Pelissä on järjettömästi sivutehtäviä ja kerättävää, joten tämäkään mestariteos ei jää lyhyeksi vaan huomaa itsensä palaavan tämän pariin usein haaveena päästä peli 100% läpi. Lopussa on vielä koukku, jonka nimi on Pit of 100 Trials, joka on todellinen testi pelaajan taidoille.


7. Super Smas Bros. Brawl
SSB-sarjan kolmas osa, jota koko maailma odotti kuin kuuta nousevaa. Osalle peli oli valtaisa pettymys kilpailullisessa mielessä, mutta miten järkyttävän hyvin tämä onnistui muuten. En ole koskaan pelannut yhtä hauskaa moninpeliä ja peli antaakin siihen valtaisansti varaa customoida. Hahmokaarti on myös valtaisa ja kahta samanlaista hahmoa ei löydy, vaan jokainen on uniikki ja omaa yleensä jonkinlaisen kyvyn, jota muilla ei sitten ole. Pelin kentät ja itemit ovat edeltäjäänsä parempia ja niillä saa aikaan sairaanloista kaaosta, josta on aika vaikea olla pitämättä. Syvyyttä pelistä ei löydy yhtä paljon kuin edeltäjästään, mutta on silti varsin hyvä kilpailullisessa mielessä (erästä hahmoa lukuunottamatta, jonka bannimista koko maailma odottaa). Partypelien ehdoton ykkönen, joka sopii hyvin myös kilpailullisesti pelattavaksi, me like.


6. Super Smash Bros. Melee
Peli puhuu puolestaan ainakin täällä. Tämä toimii niin monella tasolla, että pelivariaatioita on lähes loputtomiin. Pelin myös hyvin, hyvin arvostettu ominaisuus on pelin syvyys, joka on se varsinainen tekijä, jonka takia tämä on niin pitkäikäinen. Opittavaa on loputtomiin ja mindgameja saa niin monelle tasolle, että kukaan maailmassa ei ole lähelläkään täydellisyyttä. Vaikka olisikin oppinut kaikki asiat niin aivan toinen juttu onkin pitää pelitasoaan yllä kun pelaa muita huippuja vastaan ja saada paineet pidettyä kurissa. Hahmoja on monia ja jokainen löytää varmasti oman suosikkinsa, joka sopii kuin nenä päähän eli ei pitäisi olla ongelmaa ottaa ohjainta käteen ja aloittaa poraamista. Himo ei koskaan laannu vaan se vain kasvaa pelatessa. Mitä enemmän pelaa niin sitä enemmän huomaa miten vähän osaakaan peliä pelata.


5. Spyro The Dragon
Vosin melkeinpä tiivistää lapsuuteni tähän yhteen riemastuttavan loistavaan peliin. Hyviä muistoja tulee tästä mieleen enemmän kuin mistään muusta ja se viestiikin jotain pelin laadusta. Päähenkilö on todella sympaattinen ja veikeä pieni violetti lohikäärme nimeltä Spyro, jonka tehtävänä on pelastaa lajitoverinsa ilkeältä Gnasty Gnorcilta. Tarina ei ole kovin hääppöinen, mutta toimii. Muu tässä onkin sitten parhautta. Värikäs ja monipuolinen tasohyppelymaailma piristää silmiä ja on todella hyvin suunniteltu. Spyroilla on ominainen graafinen tyyli, jonka tunnistaa heti ja onkin hyvin mieleenpainuva tekee pelistä uniikin oloisen. Pelissä päätavoitteena pitää kerätä pieniä jalokiviä lojumassa ympäri maailmaa ja lohikäärmeystäviä kivettyneinä, jotka voi vapauttaa kosketuksesta. Maailmoja on lukuisia, joista jokainen on omanlaisensa ja runsas kerättävien asioiden ja salaisuuksien suhteen. Musiikki on erinomaista ja mieleenjäävää ja kontrollit reagoivat hyvin ja Spyroa on ilo ohjata. Sääli, että Insomniac tuhosi pelisarjan kolme osaa myöhemmin ja siitä lähtien nämä ovatkin olleet kuraa.


4. Metroid Prime
Ennen kun peliin olin kertaakaan koskenut niin en ollut koskaan kuullut Metroideista. Sain tämän Cuben ostamisen mukana ja suhtauduin peliin pienellä varauksella kun harva FPS peli on minuun ennen uponnut. Hieman tätä pelasin ja jätin pelin sivuun muutamaksi kuukaudeksi. Löysin tämän jostain hyllyjen kätköistä niin päätin kokeilla uudestaan ja siitä tämä Metroid-fanitukseni sitten lähti. Upea maailma täynnä salaisuuksia kaikenlaisilla ölliäisiä mielenkiintoinen tarina taustalla innoittamassa pelaamistani, täydellinen paketti. Tähän vielä lisättynä se kuuluisa Metroidien tunnelma, jossa olet täysin yksin planeetalla ratkaisemassa salaisuuksia kun vastassa on koko muu maailma, mikä antaa viimeisen silauksen pelille. Pelaamista ei kerta kaikkiaan voi lopettaa, kunnes on tutkinut jokaisen nurkan viiteen kertaan ja kerännyt kaiken kerättävän. Pelillä on pituutta ja kokoa sekä vihujen sekä tarinan osalta. Pomotaistot ovatkin parhautta ja siinä se epätoivon tunne vasta iskeekin jos ei heti keksi pomon heikkoa kohtaa. Yksi tunnelmallisimmista peleistä koskaan.


3. The Legend of Zelda: Ocarina of Time
Yllätys? Tämän pelin sain isoveljen jätettyä pelaamisen hiukan sivumpaan ja oli samalla yksi ensimmäisistä peleistäni Mega Man 2:n ohella. Ihastuin peliin välittömästi ja siitä lähtien olen ollut tämän pelin palvoja koko mitassani. Kaikinpuolin loistava teos, joka iski järjettömän lujaa ensimmäisellä pelikerralla ja on jättänyt lähtemättömän vaikutuksen minuun. Tarina on eeppinen ja salaperäinen täynnä käänteitä ja eeppisiä tilanteita. Pelimaailma on iso ja pitää sisällään valtavasti kaikkea mielenkiintoista ja sidequesteja, joita jaksaa tahkota pitkään minipelien ohella. Zelda-musiikki on parhaimmillaan tässä kyseisessä osassa ja on suorastaan legendaarista. Linkin ohjaus tuntuu luonnolliselta ja tuntuu mukavalta simppelien kontrollien takia, joka vain ehostaa jo valmiiksi eheää kokonaisuutta. Puzzlet ovat pääosassa peliä ja niitä riittää ratkottavaksi maan tappiin asti ja pienimmänkin ratkaisemisesta saa mielihyvää. Pomotaistelut ovat eeppisen valtavia ja varsinkin viimeinen taistelu on niin vaikuttava, että ei ole vastaavaa videopelien historiassa tavattu. Olisi aika harvinaista jos pelikerrat jäisivät vain yhteen ainokaiseen kun on tämän kerran läpi pelannut. Tämä peli on taatusti ansainnut kaiken kunnioituksensa ja ylistyksensä kaikkien aikojen parhaimmaksi peliksi.


2. Ōkami Wii
Tämä on varmasti kaikkien aikojen positiivisin yllätys minulle. NoF:n foorumeilla selasin Wii-aluetta ja törmäsin kyseisen pelin topicciin ja aloin kiinnostua lueskellessäni sitä kun arvostamani henkilöt ovat kaikki kehuneet peliä valtavasti. Menin sitten kauppaan hiukan epäröiden vailla mitään ennakko-odotuksia ja se todellakin kannatti. Peli ei varmasti ole monille kovin tuttu, joten selostanpa jotain. Päähenkilö on  Japanin Auringonjumalan Amaterasun susi-inkarnaatio nimeltä Ōkami Amaterasu, joka lähtee upealle seikkailulle vanhan kirouksen paettua haudastaan peittämään Japanin maata pimeyden alle. Tarina on todella syvällinen kliseiseltä kuullostavasta asetelmasta piittaamatta ja sitä rikastuttavat mielenkiintoiset ja ilahduttavat hahmot kautta pelin. Tarinassa on paljon juonenkäänteitä ja mielenkiintoisia tilanteita, jotka pitävät pelaajaa otteessaan. Ohjaus toimii pelissä hyvin ja käyttää nerokkaasti hyväkseen Wii Remotea, joka toimii pelissä piirtämällä monia symboleja maailmaan ja aiheuttamalla erilaisia luonnonilmiöitä. Sen onkin hyvin keskeisessä osassa, koska se on aina osana puzzleja ja kaikissa taisteluissa örvelöitä vastaan. Piirtäminen on hyvin nautinnollista ja tekee kokemuksesta ainutlaatuisen. Pelissä on myös uniikki graafinen tyyli, joka on verrattavissa Wind Wakerin vastaavaan. Peli on siis cel-shading tyylinen, joka on yksinkertaisesti sanottuna järkyttävän upeaa katseltavaa ja tuo peliin omat ainutlaatuinen tunnelmansa kun juoksentelee ympäri laajaa mielikuvituksellista ja kaunista maailmaa. Pelin musiikkiin ollaan myös panostettu tekemällä upean tunnelmallisia ja pelille ominaisia kappaleita, joka jaksaa ilahduttaa. Sanoisinko, että elämäni paras peliostos.


1. Super Mario Galaxy
En olisi koskaan uskonut, että innostuisin jostain uudesta perinteisestä 3D Mario-pelistä kuin aikoinaan innostuin Super Mario 64:sta, mutta luuloni osoittautuivat vääräksi vuoden 2007 jouluna. Saadessani pelin minulla ei ollut paljonkaan ennakko-odotuksia tämän varalle, mutta luoja kun porasin tätä koko saamarin joulupäivän sekä seuraavatkin päivät kaikesta vanhempien uhkailusta huolimatta. Heti pelin alussa minussa heräsi jokin tuntemus, että kyseessä ei olekkaan ihan mikään perus Mario kun orkesteroitu musiikki pärähti soimaan ja taianomainen alku pääsi vauhtiin. Juonelta nyt en luonollisesti kauheasti odotellutkaan, mutta kaikki muu tässä pelissä on niin loppuunsa hiottua, että ei ole vastaavaa ennen nähty. Nerokkuutta huokuva kenttäsuunnittelu yllättää ja ilahduttaa joka käänteessä painovoimalla leikittelyn ansiosta. Ohjaus on todella sulavaa ja ihan päätön ympäriinsä juokseminen ja hyppeleminen on herkkua kuunnellessä videopelihistorian selkeästi parhaimpia soundtrackeja, joka saa tipankin linssiin välillä. Tunnelma on aivan omanlaisensa tutkiskellessa mielenkiintoisia planeettoja leikitellessä painovoiman kanssa ja saa kokonaisuuden tuntumaan yhtenäiseltä. Painovoima tuo niin paljon uusia ulottuvuuksia tähän teokseen, että kertaakaan ei tule kyllästymisen tai pitkästymisen tunnetta vastaan vaan jaksaa pelata eteenpäin mielikuvitusrikkaan maailman vauhdittaessa menoa entisestään. Eeppinen peli vailla vertaa kaikilla hienouksilla varustettuna, loppuun hiottua kokonaisuutta ei voi olla arvostamatta.

___________________________________________________________

En jaksanut tarkistaa tekstiäni niin siellä saattaa olla kaikenlaisia kielioppiölliäisiä tai mitä lie muita hienouksia >_>
« Viimeksi muokattu: 26.04.2010 16:55 kirjoittanut Laatikko » tallennettu

pepi
Foorumin ylläpitäjä
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 2224Profiili
« Vastaus #1 : 29.01.2010 03:03 »

ocarina, imma really happy for u and im gonna let u finish, but majoras mask is the best zelda game of all time.. of all time!
tallennettu

fakn teiler sweft de onli theng wurht shaekin off is theh boageys on my teil
Laatikko
A Warior
Brawl Moderaattori
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 1951


(´◔ ‿ゝ ◔`)


Profiili
« Vastaus #2 : 29.01.2010 14:24 »

ocarina, imma really happy for u and im gonna let u finish, but majoras mask is the best zelda game of all time.. of all time!
LEAVE OCARINA ALONE! If you have problems with him, you deal with me! >:(
tallennettu

mallu000

Poissa Poissa

Viestejä: 757Profiili
« Vastaus #3 : 29.01.2010 18:36 »

Ei ole X-Comin voittanutta.  Cool Paras peli ikinä.
tallennettu

Promote what you love instead of bashing what you hate
mhm | saska
Foorumin ylläpitäjä
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 2953Profiili
« Vastaus #4 : 29.01.2010 21:08 »

peki +1
tallennettu

Tommi: Antakaa minun syrjäytyä rauhassa
Novi
Vieras
« Vastaus #5 : 29.01.2010 23:22 »

Ocarina of Time on yksi parhaita pelejä mitä on tehty, Majora Maskia pelasin vaan kyllästyin ja jätin kesken niinkuin myös TP:n.
Mm, mitäköhän muita, no Melee on paras ikinä tietysti ja mm, lapsuudesta nousee mieleen sellainen huippupeli kuin Big Red Racing, jos saan sen jollain emulla toimimaan niin olisin ikionnellinen. Mario Kart DD ja Wii ovat myös hyviä, ongelmana on vaan etten juuri mitään pelejä jaksa meleetä lukuunottamatta pelata kauaakaan, viimeisin peli johon kyllästyin oli Super Mario Galaxy, mikään ei oikein koukuta nykyään -.-

E: Wind Wakeria ja F-Zero GX:ää ei sovi unohtaa. Myös Super Mario Sunshine oli loistopeli, pahus vieköön kun ei nyt muista sen kummemmin mitään pelejä -.- Postataan ensin ja ajatellaan vasta sen jälkeen.
« Viimeksi muokattu: 29.01.2010 23:27 kirjoittanut Novi » tallennettu
byrz

Poissa Poissa

Viestejä: 375


Profiili
« Vastaus #6 : 29.01.2010 23:46 »

Meleehen on mahdoton kyllästyä, se on yksi parhaista peleistä ikinä. Zeldoista lemppareita on OoT, TP ja WW, en oo kaikkia Zeldoja koittanu. Sit Spyrot 1-3 on  mahtavia ja nostalgisia, lapsena vedin kaks ekaa 100% läpi ja kolmannen 99% läpi, mitäköhän muuten kolmosessa siinä yhessä portissa olisi ollut, pitääpä tässä joku päivä selvittää kun hommasin sen pelin tässä joku aika sitten. Sitten Super Monkey Ballit 1 ja 2 cubelle on mukavia, yksinkertainen idea, mutta tosi koukuttava, jos jaksaa kärsivällisesti pelata. Joidenkin temppujen tekeminen saattaa kestää tunteja. Marioista tykkään paljon Sunshinestä, koska pääsee tutkimaan kunnolla ja löytämään kunnon salareita. Niin ja Metroid Prime 1 on kanssa ihan mukava, sain tässä viikko sitten GC-version Trilogyn rinnalle joten pitääpä ruveta Sequence Breakkimaan. Paras räiskintä imo Team Fortress 2, tulee pelailtua silloin kun olen mummolassa, täällä on liian paska netti.
tallennettu
Laatikko
A Warior
Brawl Moderaattori
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 1951


(´◔ ‿ゝ ◔`)


Profiili
« Vastaus #7 : 30.01.2010 00:40 »

Sit Spyrot 1-3 on  mahtavia ja nostalgisia, lapsena vedin kaks ekaa 100% läpi ja kolmannen 99% läpi, mitäköhän muuten kolmosessa siinä yhessä portissa olisi ollut, pitääpä tässä joku päivä selvittää kun hommasin sen pelin tässä joku aika sitten.
Spyro 3:n viimeinen loppuvastus oli täydellinen pettymys itselleni muuten niin loistavan pelikokemuksen jälkeen. Ei yhtään huonompaa olisi voinut saada aikaan -.-

Needs moar listings!
tallennettu

mhm | saska
Foorumin ylläpitäjä
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 2953Profiili
« Vastaus #8 : 30.01.2010 00:56 »

Spyro 3:n viimeinen loppuvastus oli täydellinen pettymys itselleni muuten niin loistavan pelikokemuksen jälkeen. Ei yhtään huonompaa olisi voinut saada aikaan -.-

sopivan haastava imo
tallennettu

Tommi: Antakaa minun syrjäytyä rauhassa
Subido

Poissa Poissa

Viestejä: 76Profiili
« Vastaus #9 : 30.01.2010 07:48 »

Needs moar listings!
Ois aika tylsää jos oma lista on melkein samanlainen kuin sun niin kerrompa vaan asiat jotka muuttaisin:
Spyro ja crash pois (en oo pelannu) Niiden tilalle World of Goo ja Portal
TTYD pois (ei oo niin hyvät muistot että peli yltäisi kärkikastiin) ja tilalle Sonic 2
OoT pois ja tilalle Super Mario 64 (kaks mario peliä samaan listaan...)

World of Goo
Da perfect puzzlegame. Ei ole tämän pelin voittanutta puzzlepelien maailmassa. Jos puzzlepeli pystyy siihen että sen ääreen palaa takaisin kun on pelannu läpi, on jotain todellakin tehty oikein. Musiikkikin on mahtavaa.

Portal
Niin simppeli, mutta niin hyvä.

Sonic 2
Tämä peli pelattiin läpi pienenä niin moneen otteeseen että sillä on jäänyt pysyviä traumoja kun tails rikkoo kentän sonicin eessä.
tallennettu
Laatikko
A Warior
Brawl Moderaattori
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 1951


(´◔ ‿ゝ ◔`)


Profiili
« Vastaus #10 : 30.01.2010 10:52 »

Spyro 3:n viimeinen loppuvastus oli täydellinen pettymys itselleni muuten niin loistavan pelikokemuksen jälkeen. Ei yhtään huonompaa olisi voinut saada aikaan -.-

sopivan haastava imo
Olihan se ihan haastava, mutta vaikutti niin väkisin tehdyltä, että ihan vain periaatteideni vuoksi vedin senkin läpi. Oli nimittäin aikamoista pakkopullaa viimeiseksi pomoksi.
tallennettu

Big Boss
Vieras
« Vastaus #11 : 30.01.2010 19:02 »

Ihan kattava lista tuo Lootan tekemä.

Itse äänestäisin 1. Melee, 2. Metroid Prime (eka niistä), 3. Brawli,
4. Tekken 3, 5. Tekken Tag Tournament,  6. Marvel vs. Capcom 2 ja 7.  Crash Team Racing.

Pidän valtavasti tappelupeleistä, mutta myös muutamasta muustakin räiskintäpelistä. Halot, Ressut, Resident Evilit, valven pelit ja kaikki muut sellaiset menee mutta ei yhtä suurella innolla kun edellä mainitut. Bioshockeja olisi myös kiva kokeilla.
« Viimeksi muokattu: 30.01.2010 19:08 kirjoittanut Big Boss » tallennettu
Eboshidori

Poissa Poissa

Viestejä: 89Profiili
« Vastaus #12 : 31.01.2010 08:09 »

Eivät ole kummoisessakaan järjestyksessä.

Gunstar Heroes
Paras co-op.

Resident Evil 4
Paras yksinpelikokemus.

SSBM
Paras moninpeli.

Cho Ren Sha 68K
Aivan hillitön shmup ja vieläpä ilmainen. Kuin luotu poraamista varten.

Ikaruga
on aika jees (lue: ehkä täydellisin videopeli mitä ihmismieli on koskaan suunnitellut).
tallennettu
Big Boss
Vieras
« Vastaus #13 : 31.01.2010 20:17 »

Tekken 6
Tässä on oltava virhe. Eihän Tekken 6 pärjää mitenkää Tekken tag tournamentille!
tallennettu
bËst
Kermatiikeri
Melee Moderaattori
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 2252


Sveitsi on hieno maa


Profiili
« Vastaus #14 : 31.01.2010 23:18 »

Pitäis tehdä kattava perusteltu selitys kaikille valinnoilleni mutta nyt koen vain avautumisen pakkoa ilman suurempia perusteluja niin listaan tähän lyhyesti mielestäni kaikkien aikojen parhaat pelit, jotka ovat tarjonneet itelle hienoja hetkiä ja hyvän pelikokemuksen vuosien varrella: top 10:


1: Super Smash Bros Melee - Aivan käsittämättömän moniulotteinen ja hienoja hetkijä tarjonnut moninpeli


2: Resident Evil 4 - Helposti paras yksinpeli mitä olen pelannut. Tarjoaa "jännittävän" peliympäristön ja muutenkin... tätä pelatessa oli kyllä aivan loistava syke päällä


3: Paper Mario Thousand - Year Door - Suoraviivaisuutta ei nimeksikään, Loistavat graffat, hyvää huumoria ja juonellisesti täydellinen. Tässä pelissä oli kaikkea mistä vain voi uneksia, ainoana pienenä miinuksena pelin helppous.


4: Luigis Mansion - Idealtaan aivan loistava. Tunnelmallinen ja Mariosaagan perinteitä onnistuneesti rikkonut peli. Ikävä kyllä liian helppo

&
5: Banjo - Kazooie / Banjo - Tooie - Raren ja Nintendon yhteistyö on parasta mitä pelimaailmalle on koskaan tapahtunut ja kaikki se kauneus tiivistyi mielestäni tähän pelisarjaan.


6: Super Mario 64 - Ensimmäinen pelaamani 3D peli... ja heti iski. Tänäkin päivänä pidän tätä Super Mario Saagan johtotähtenä. SMP3 on ainoa kykenevä haastaja  tällä rintamalla, mutta Mario 64:n luomat tunnelmat ja uudet keksinnöt tekivät tästä mielestäni kaikkien aikojen parhaan mario pelin. Myöhemmin julkaistuista, enemmän tai vähemmän sidequesteiksi laskettavista peleistä yllämainitut Luigis mansion ja PM TTYD pystyvät laittamaan paremmaksi

&
7: Mario Kart 64 / Diddy Kong Racing - Yksi vuosi elämästäni kului puhtaasti siihen että pelasin näitä kahta ajopeliä. Ohella myös Crash Team Racingia, mutta suussa maistui sitä pelatessa vain kauhea halpakopio. Mario Kart ja DKR ovat tarjonneet varsinkin kavereiden kesken aivan käsittämättömän eeppisiä kilpailuja.


8: Super Mario Bros 3 - Kaikkien aikojen ensimmäinen peli, johon jäin kirjaimellisesti koukkuun ja jonka läpipelaaminen tarjosi haastetta ja hienoja tilanteita monenmonta kertaa. Nykyään peli kuitenkin on niin puhki pelattu että sen vetää läpi kädenkäänteessä, mutta aina on yhtä hyvä fiilis pelata


9: Resident Evil 5 - Ansaitsee maininnan olemalla ainoa peli, mikä ei ole nintendon oma ja on samalla ainoa peli omalla kohdalla jonka olen uuden konsolisukupolven aikana hommannut ja jota odotin kuin kuuta nousevaa. Toinen peli jota odotin oli Lawli, mutta ei onnistunut tarjoamaan houkutinta ostamaan kokonaista konsolia sen takia. RE5 ei yllä lähellekkään 4:n tasoa tunnelmassa tai kekseliäisyydessä, mutta sen tarjoama Co-Op on aivan loistava elementti.


10: Pokemon Crystal - 600+ pelituntia puhukoot puolestaan. Pokemon saagaa en voinut sivuuttaa miettiessäni kaikkien aikojen parhaita pelejäni, ja juuri pokemon Crystyal on tarjonnut eniten muistoja ja saanut minut tuntemaan itseni pokemonkouluttajakseni
« Viimeksi muokattu: 02.02.2010 11:19 kirjoittanut bËst » tallennettu

Ei mulla muuta
Sivuja: [1] 2 3 ... 7   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Theme by m3talc0re.com  |  Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Validi XHTML 1.0! Validi CSS!